Publicidad

divendres, 18 de setembre de 2015

El canvi: Por o repte (Marta García)Hi ha alguna cosa a la teva vida que no funciona: una emoció enquistada, un mal hàbit o potser una relació que s’està deteriorant? I creus que caldrien canvis? O per contra, opines que ets tu qui ha de fer-los?

Canvi. Que et fa por? Rebuig, potser? Ja t’has construït el teu propi regne en la teva zona de confort, que tan bé coneixes? La rutina que hi germina et fa sentir segur. Convius amb aquells aspectes insatisfactoris del teu dia a dia, però et resignes a partir-los. Alterar quelcom d’allò que tens controlat? No gràcies! Voldries que la realitat fos estàtica, i veus el canvi com un problema, i les seves conseqüències, un risc. Convençut que et provocaran un daltabaix, t’enfades: a tu ja t’està bé tal com està tot! Mentrestant, l’angoixa per la incertesa i la tristor t’embarguen, i la desconfiança i la frustració et fan l’ullet perquè caiguis en el seu parany. Et sents superat, sense energia. I si esquivessis el canvi que tens al teu davant, desapareixeria? No... Alentiries el procés, però res més! Perquè si tu no fas el canvi, ell el farà per tu, creant-te un trauma: t’embarrancaries en el miratge d’aquell regne que tenies i que ja no tornarà a ser mai més igual... Heràclit afirmava que “Res és permanent, excepte el canvi”.

I si enfoques el canvi com una oportunitat per créixer i ser millor persona? Pensa que la vida és una realitat dinàmica. Sigues tu qui capitaneja el canvi, i no a la inversa! Agafa la iniciativa i desempallega’t d’allò que ja no va amb tu! Aprèn de cada pas nou que donis. És molt bo nodrir-te d’una visió del canvi més estimulant i constructiva. Si parlem d’un gran canvi, el pots dividir en parts per a fer-lo més assolible. El teu compromís, valor i esperança dissoldran les dificultats que treguin el nas. La teva mentalitat oberta i curiositat, regades pel teu entusiasme, faran de la teva zona de confort un trampolí: Saltaràs d’aquest espai familiar cap al camp d’infinites possibilitats. Allà descobriràs el teu potencial i t’adonaràs que ets capaç d’aconseguir tot el que et proposis.

“No tinguis por de provar alguna cosa nova. Recorda que uns aficionats van construir l’Arca: uns professionals van construir el Titànic”. Anònim.

L’opinió que tinguis del canvi és la forma com el viuràs! Així que, doncs? L’ignoraràs, t’aferraràs a la por, i resaràs perquè tot continuï igual? O, per altra banda, li donaràs la benvinguda i te’l prendràs com una aventura i repte per avançar sàviament en el teu camí? La decisió és teva!

I recorda que estem aquí per aprendre... no per aprendre a resar! Endavant amb el canvi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada