Publicidad

divendres, 4 de setembre de 2015

L'actitud: la dissenyadora de la nostra vida (Marta Garcia)Saps que és més important que allò que ens passa? Doncs és la forma com reaccionem, el que fem amb allò que ens passa... I aquí entra l’Actitud.

L’actitud és un sentiment intern que s’expressa a través de la conducta externa. Mostra cap a fora el que un sent per dins. Exerceix una profunda influència sobre la manera com veiem el món i, per tant, sobre la manera com vivim la nostra vida. Així, la teva actitud es pot formar o destruir, aixecar-te o ensorrar-te. I de què depèn que sigui una cosa o l’altra? Doncs del teu grau d’autoestima, ja que qui millor que nosaltres hauríem de voler el millor per a nosaltres mateixos? Encara que sovint, malauradament, som nosaltres obstacles de nosaltres mateixos. Ens sabotegem per por a fracassar o, en altres paraules, ens rendim abans de començar.

Així que, si ens estimem, hem de convertir-nos en els cuidadors del nostre benestar. I per això hem d’aprendre a mantenir la nostra ment a ratlla. És ella la que ha d’estar al nostre servei, i no al revés. A la teva ment no pensa ningú més que tu. Tu ets el poder i l’autoritat en el teu món. Comença’t a vigilar i a escoltar. Quan vegis que estàs expressant quelcom de forma negativa, para’t a meitat de la frase i torna-la a formular. Allunya’t de les idees que et porten cap a un embroll d’emocions confoses, limitants i doloroses, i permete’t una actitud alternativa més positiva i potenciadora. Et nodrirà la ment de claredat, perspectiva i obertura, enfocant-la cap a la recerca d´una resposta òptima que et faciliti la teva vida i te la faci més agradable.

La Maya Angelou afirmava: “Si no t’agrada quelcom, canvia-ho. Si no pots canviar, canvia la teva actitud. No et queixis”. Steve Davis deia: “Pot ser que no sigui la teva culpa la raó per la qual estàs a terra, però és la teva culpa no aixecar-te”. Per acabar, un proverbi hindú que ho resumeix així: “La vida és allò que fas amb ella”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada