Publicidad

dimarts, 20 d’octubre de 2015

La confiança, el múscul per a l'acció (Marta Garcia)Confies en tu? Saps qui confia en tu? I en qui confies plenament? “La confiança ens dóna coratge i amplia els nostres horitzons, permet assumir majors riscos i arribar molt més lluny del que imaginem” Jack Welch.

És com una força interna que ens impulsa cap endavant amb vigor i seguretat per fer allò que ens proposem. És una energia que s’alimenta i es renova en cada pas que ens atrevim a fer per arribar a la nostra meta. Neix en un clima d’amor, i es recolza en una saludable autoestima, una ferma esperança i optimisme.

Podríem dir que la confiança és com un múscul que, com més s’entrena, més robust es torna. En cada desafiament que superem, la nostra confiança creix i alhora aprenem a trobar l’oportunitat que habita en cada entrebanc que va apareixent en el nostre camí. Albert Hirschman deia: “La confiança no és un recurs que es gasti amb l’ús. Més aviat al contrari, com més n’hi ha, més fàcil és que n’hi segueixi havent en el futur”.

Algú que no té confiança en si mateix se sent insegur, i tot allò que vol fer es torna més complicat. El dubte i la incertesa, que tenen entrada lliure a la seva vida, el fa sentir paralitzat, i la por pel fracàs i els errors monopolitzen la seva atenció. La desconfiança o recel l’omplen de temor, malestar i insatisfacció, i la iniciativa no hi té cabuda.

Normalment la confiança s’engrandeix a poc a poc, però es pot derruir amb rapidesa. “Si un vol despertar confiança, ha de ser digne de confiança”. Stephen Covey.

Si és això el que vols aconseguir comença per estimar-te, tenir fe en tu i orientar la teva atenció cap als teus recursos, en allò que si pots fer i crear per aconseguir el que vols. Veuràs que et sentiràs més proactiu i les oportunitats et visitaran més sovint.

I si sents que la teva confiança s’evapora i tens ganes de llençar la tovallola, recorda aquesta cita oriental: “La vida ens enfronta a dificultats que tenen la nostra talla”. Així, doncs, encara que a vegades puguin semblar més poderoses que tu, dins teu ho tens tot per avançar. Dóna el millor de tu mateix, així que apodera’t de la confiança i endavant CONFIA SEMPRE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada