Publicidad

dimarts, 10 de novembre de 2015

La gratitud: l'aliment de l'amor i el benestar (Marta Garcia)Gràcies… El significat i to que cadascú de nosaltres utilitzem al dir-la acostuma a variar, segons a qui li diem i per què.

Trobem el gràcies insípid però mudat perquè va enfundat com a norma social ben vista, però es dilueix ràpidament al verbalitzar-la, per la seva natura postissa. Aquest haver actuar com toca és estèril, ja que, molt probablement, qui l’obté s’adona d’això, i genera un tracte  personal puntual i fictici.

També trobem el gràcies que irradia entusiasme i de to amable, i que regala afecte i reconeixement per l’acció rebuda. Aquest fa una aparició espontània i sovint va acompanyat d’un somriure franc, un petó, una abraçada, una encaixada de mans o unes paraules afectuoses. Segons el cas, també pot provocar un detall, com un escrit amanit de mots efusius i amables. Sigui com sigui, la resposta que l’acostuma a seguir pot ser, entre d’altres, una mirada sincera i agraïda que ens arriba directament al cor o, en el cas del text, deixar-nos sense paraules, a més d’emocionar-nos mentre païm aquest missatge genuí i farcit d’amor. És aquest gràcies el que engendra vincles emocionals sans i autèntics entre les persones.

I tu, com fas anar el gràcies? El guardes per ocasions especials, com la roba de mudar? En William Arthur Ward deia: “Sentir gratitud i no expressar-la és com embolicar un regal i no donar-lo”.

El fet de donar per fet moltes de les coses que formen part de la nostra vida, fa que perdem l’oportunitat d’apreciar la gran quantitat de petits actes i detalls que decoren la nostra quotidianitat, i que ens obsequien persones conegudes o anònimes per a facilitar-nos la vida o també ajudar-nos a omplir-la de sentit.

O potser el teu gràcies porta força rodatge perquè el tens molt present en el teu vocabulari? Creus, doncs, que el nostre dia a dia teixeix nombrosos moments que són dignes de ser valorats i d’agrair? Conrea l’agraïment a la teva vida i veuràs com et portarà noves oportunitats i possibilitats per millorar-la.

La gratitud és extraordinària perquè propaga d’alegria i vitalitat tant a qui fa l’acte generós com a qui va dirigit. I no espera recompenses, ja que neix del cor: “La gratitud és una flor que brota de l’ànima” Henry Ward Beecher.

I si vols gaudir de benestar i pau, reconeix i valora el que ja tens: “Tot el nostre descontent per allò que ens falta prové de la nostra falta de gratitud per allò que tenim”. Daniel Defoe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada