Publicidad

dilluns, 18 de gener de 2016

La imaginació: el pol·len de les idees que es transformen en metes (Marta Garcia)Que fa que quan et descriuen un lloc o una persona es converteixi en una imatge? O que les notes d’una cançó es transformin en el rostre d’algú i et facin reviure aquella vivència que vau compartir? O aquell flaire que et transporta directament a la teva infantesa? O com sabries explicar-me quines serien les teves vacances de somni, si encara no les has gaudit? Dons gràcies a la imaginació.

Imaginació: Instantàniament ens ve al pensament fantasia, o mons ficticis, i també ho relacionem amb els nens. Però la imaginació també és: crear, investigar, transformar, visualitzar, projectar, obrir-se a allò nou, gaudir, buscar altres camins, deixar-se sorprendre, emocionar-se, tornar a buscar...

Quan impera la racionalitat, no ens permet veure més enllà d’allò establert. Per això cal que tinguem ben present la imaginació, que és el bressol de la nostra creativitat. És bo de tant en tant trencar les regles, aprendre a tenir una nova mirada. Per a què serveix una ampolla d’aigua de plàstic de litre i mig? Per lògica, per a contenir aigua. Però t’has parat a pensar quines altres utilitats pot tenir? Si talléssim l’ampolla horitzontalment per mig, la part inferior la podríem utilitzar com a torreta o, o un pot pels colors; i la superior, per la seva forma, la podríem fer servir com un embut, per exemple. I si anéssim rumiant, ens sorprendríem de la quantitat d’usos diferents que en sortirien. Donem el tomb a les coses, practiquem més el sentit de l’humor. És així com obrim la nostra mentalitat, i creem noves oportunitats i solucions.

Mitjançant la imaginació, la ment pot aventurar-se a anar més enllà. Es converteix en un camp de creació il·limitada, on tot és possible. Però si deixem que actuï quan li vingui de gust i sense que nosaltres agafem les regnes, ens farà anar per on voldrà, fins al punt que ens deixarà més tocar de peus a terra, i sentirem que ens evadim a allunyem perillosament de la realitat. Si l’entrenem amb sentit comú, evitem jutjar-la i no li tallem les ales criticant-la, ajudarem a que esdevingui una poderosa aliada. Amb ella podem volar cal el passat o cal el futur; o també redissenyar el present. Pots visualitzar allà on vols arribar, concretar els passos a seguir i un cop assolit què experimentaria cadascun dels teus sentits. I com que ho perceps com si ho haguessis viscut de debò, et sents positiu, motivat, amb la confiança i el compromís enfortits per arribar a la meta. I amb els possibles obstacles, crees noves maneres d’afrontar-los.

Fes de la teva imaginació un sòl fèrtil on hi pol·linitzin idees que contribueixin en el teu creixement i expandeixin la teva ment cap a reptes inexplorats. Pensa que allò que s’ha creat, primerament s’ha imaginat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada