Publicidad

divendres, 27 de maig de 2016

El valor de l'autònom

- El món laboral està en plena transformació, la qual cosa exigeix una posta en valor de la figura de l'autònom, els veritables herois de l'economia.

- A l'autònom avui dia se l'asimila amb l'emprenedor, peça esencial de tot teixit empresarial per ser els introductors d'idees i pràctiques innovadores i generadors de feina i riquesa.

- Les polítiques públiques no haurien de centrar-se únicament en promoure les modalitats de feina més tradicionals de feina indefinida, a temps complert i depenent. S'ha d'asegurar una protecció adequada per a tots tipus de feina, la qual cosa inclou molt especialment als treballadors autònoms.

- Les regulacions laborals haurien d'adaptar-se a les formes de feina diverses que es van imposant.

- A l'Estat Espanyol tot això és una gran assignatura pendent i es prioritari que es millori la facilitat i simplicitat de tots els procesos relatius a la feina autònoma.

- Els autònoms espanyols representne un colectiu amb una importància cada vegada major, però molt heterogeni, fragmentat i poc reconegut. Però això va a canviar.

- Les casuístiques dels autònoms espanyols son diverses, la qual cosa no ajuda al reforçament del colectiu: aventurers, liberals, aprenents d'oficis.

- En general tots els perfils d'autònoms tenen quelcom en comú: solen trobar-se molt sols i enfrontar-se a una complexa realitat de tramits i exigències quan comencen en la seva idea i els recursos al seu abast s'ofereixen de manera molt dispersa.

- No oblidar mai que es fagi el que es fagi, la passió i perseverança seran determinants per a l'èxit.

Font: El ABC del autònomo (Luis Pardo Céspedes).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada